ΓΑΛΛΙΚΑ

Η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας (ως δεύτερης ξένης γλώσσας μετά τα αγγλικά) μπορεί να ξεκινήσει στη Δ’ ή Ε’ τάξη Δημοτικού. Η φοίτηση ξεκινά από τις κανονικές τάξεις, χωρίς δηλαδή προκαταρτική τάξη, όπως στα αγγλικά κι έτσι η προετοιμασία και η απόκτηση του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 ολοκληρώνονται πριν ο μαθητής φθάσει στο λύκειο.

Διδάσκουμε, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες σειρές βιβλίων και σύγχρονα μέσα τεχνολογίας (υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες) και παρέχουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να γνωρίσουν, πέρα από τη γαλλική γλώσσα, τον πολιτισμό της Γαλλίας, χάρη σε δράσεις οργανωμένες από το Κέντρο μας (θεατρικό παιχνίδι, βραδιές σινεμά, μέρα γευσιγνωσίας).

Παρέχουμε σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα της προόδου του μαθητή με τακτικά τεστ, διαγωνίσματα τριμήνου, βαθμολογία-δελτίο προόδου κάθε τρίμηνο. Κατά τη χρονιά προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας, όλοι οι μαθητές μας, πέρα από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας, συμμετέχουν σε τεστ προσομοίωσης των εξετάσεων, ώστε να είναι άριστα καταρτισμένοι, αλλά και πολύ καλά προετοιμασμένοι ψυχολογικά για τη δοκιμασία των εξετάσεων.

Οι μαθητές μας συμμετέχουν στις εξετάσεις DELF επιπέδου Β1 & Β2 και DALF επιπέδου C1 & C2 του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Επίσης, συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας -στα επίπεδα Β2 (καλή γνώση), Γ1 (πολύ καλή γνώση) και Γ2 (άριστη γνώση)- που ακολουθούν τις προδιαγραφές τους Συμβουλίου της Ευρώπης και αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ, καθώς και από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προετοιμάζουμε μαθητές στο ειδικό μάθημα της Γαλλικής γλώσσας στις πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας των ΑΕΙ.

Back to Top